Uusi lähdeniitty Puistokaupunginosa Nokialla

Uusi asuntoalue rakennetaan puhtaaseen rakentamattomaan metsään siten, että puistot jäävät joka puolelta ympäröimään uutta asuntoaluetta. Kaava-alueesta onkin puistoja 63 % mikä edustaa vertaansa vailla olevaa väljyyskaavoitusta ja erityistä luonnonläheisyyttä joka ilmansuuntaan.

Puistojen toisille puolille on rakennettu pääosin pientaloista koostuvaa asutusta. Meluavaa valtatie-, rautatie-, lentokone- tai raskasajoneuvoliikennettä ei ole lähistöllä. Alueen asuntokadut päättyvät eikä läpiajoliikennettä ole kuin rakennusaikana.
Luonnonläheisyyttä on runsaasti, sillä tontit rakennetaan usein moneltakin sivulta puistoon liittyväksi. Tonteilta on lähes välittömät yhteydet ulkoilureiteille ja valaistulle hiihtoladulle Länsi-ja Pohjois-Nokialle, Ylöjärvelle ja Tampereelle.

KATSO LÄHDENIITYN ESITTELY VIDEO TÄSTÄ

Nokian palvelut ovat lähellä.

  • Esim. päiväkoti on lähes näköetäisyyden päässä ja lähikaupat n. 0,7 km. Päiväkodin viereen on tulossa uusi koulu (1-6 lk). Rakentaminen alkaa v. 2020 ja Nokian kaupunki on budjetoinut siihen 5,8 milj. euroa rahaa.
  • Porintien pohjoispuolelle rakennetaan n. 0,5 km päähän Nokian, Tampereen ja Ylöjärven yhteishankkeena todella iso Kolmenkulman yritysalue. Sinne arvioidaan syntyvän yli 10000 työpaikkaa. Nokian puolelle sijoittuva alue on peräti 650 ha.
  • Liikenneyhteydet ovat hyvät ja nopeat Tampereelle ja lähikuntiin Porintietä pitkin. Myös seutuliikenteen bussireitit kulkevat lähellä, Notkotiellä on lähin bussipysäkki. Juna-asemalle on n.1,5 km  matka, esim. Tampereelle pääsee 14 minuutissa. Nokia sai juuri joulukuussa 2019 14 uutta junavuoroa lisää Tampereen suuntaan. Lähijunavuorot palvelevat varsinkin Tampereella työssäkäyviä.

Tutustu myytäviin asuntoihin »Halimaan-Lähdekorven asemakaava-alue

Nokian kaupungin Kankaantaan kylän tila Halesanmaa 4:128 sekä osa Vainionrinne 1:249 tilasta jää Halesa Oy:n omistukseen tonttimaiden osuudelta. Halesa Oy luovuttaa kaupungin hallintaan ja omistukseen yleisiksi alueiksi, kuten kaduksi, virkistysalueeksi ja erityisalueiksi nimetyt määräalat.

Alueen asemakaava on vahvistunut 7.3.2008. Ympäröivät asuntoalueet ovat jo valmistuneet, joten alueen valmistuminen viimeistelee asuntoalueet.Alue sijaitsee noin 1,5 km Nokian keskustasta pohjoiseen Mukaniityntieltä luoteeseen Porintielle saakka noin 1 km pituinen alue.

Kunnallistekniikan ja leikkipuistot rakentaa Halesa Oy. Lähdekorven alue rakennetaan noin 10 vuoden kuluessa ja Halimaan alue noin 15 vuoden kuluessa.

Koko kaava-alueesta on virkistysaluetta n. 63 %, joka on poikkeuksellisen paljon. Alueen läheisyydessä on laajat Vesurinmäen, Purolohen ja Hiihtäjänpuistot, runsaasti hiihtoja kevyenliikenteenreittejä, kehäkuntorata ja yhteys Nokian parhaille hiihto- ja retkeilyalueille. Alueen maasto on korkeuseroiltaan vaihtelevaa kiinteäpohjaista kalliomoreenialuetta, joten odotettavissa on tasamaata vaihtelevampi ja mielenkiintoisempi rakennushanke. Alueella on puroja ja upeita kallioalueita, jotka rikastuttavat ympäristöä – ne on jätetty lähivirkistysalueiksi tai luonnonmukaisena säilytettäviksi (Huntunkalliot).

Alueella rakennetaan pientaloasutusta eli omakotitaloja ja paritaloja, omille tonteilleen. Asunto-osakeyhtiömuotoisia rivi- ja paritaloja tai muita kytkettyjä talotyyppejä on pääosa asunnoista. Alueelle on kaavoitettu myös kolme energiahuollon tonttia, joten asutus voi kytkeytyä kaukolämmön piiriin ja energia voidaan tuottaa ilmastoa rasittamatta kotimaisella uusiutuvalla bioenergialla.

Teemme parhaamme, että alueesta rakennetaan uusi ylpeydenaihe koko kaupungille ja että asuntoja voidaan tarjota myös läheiselle Kolmenkulman alueelle rakentuvalle Suomen suurimmalle yhtenäiselle yritysalueella työskentelevälle henkilöstölle.

Lataa asemakaava »